nieuws

Intergas Verwarming krijgt nieuwe fabriekshal

Installatiebranche

De fabriek van Intergas Verwarming uit Coevorden krijgt uitbreiding met een nieuwe assemblagehal. Ook komen er computergestuurde magazijnen en meer trainings- en bezoekersruimte.

Intergas Verwarming krijgt nieuwe fabriekshal

De huidige fabriek op het Europark in Coevorden heeft Intergas Verwarming in 2012 in gebruik genomen. Het complex is ongeveer 40.000 vierkante meter groot, maar toch barst het bedrijf nu uit zijn voegen, zo zegt directeur Peter Cool op Cobouw.nl. Anno 2017 produceert de cv-ketelleverancier ruim 1100 ketels per dag.

Computergestuurde magazijnen

Intergas heeft er een perceel van circa acht hectare bijgekocht. Hier wordt zo snel als mogelijk de nieuwe, hypermoderne assemblagehal gebouwd, aldus Cool. “Ik hoop dat die hal in januari in gebruik kan worden genomen.’’ Ook worden computergestuurde magazijnen gerealiseerd. Verder komen er faciliteiten voor trainingen en andere bijeenkomsten.

Blikvanger

Cool verwacht dat de nieuwe fabriekshal aan de Europark Allee in mei 2018 helemaal klaar is. Als blikvanger krijgt het nieuwe pand een glazen pui van tachtig meter breed en ruim zes meter hoog, over de volle lengte van het gebouw. Hans Vesseur uit Assen is architect van de nieuwe fabriek, bouwbedrijf Nieuwenhuis uit Rijssen is de aannemer.

Reageer op dit artikel