nieuws

Kuijpers haalt al 39 procent omzet uit duurzaamheid

Installatiebranche

Kuijpers haalt al 39 procent omzet uit duurzaamheid
Ton Borsboom

Installatiebedrijf Kuijpers heeft zijn omzet uit duurzame projecten het afgelopen jaar 50 procent zien groeien. Inmiddels wordt 39 procent van de totale omzet uit duurzaamheid gehaald.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van de technisch dienstverlener uit Helmond. Het familiebedrijf behaalde vorig jaar 2,7 miljoen euro winst op een omzet van 171 miljoen euro. Over 2017 wordt een omzet van boven de 200 miljoen euro verwacht.

Alleen nog energieneutrale installaties

Kuijpers heeft de ambitie om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren.

Recente aangenomen projecten zijn het slim verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen in Eindhoven en het project Pulse, het eerste energieneutrale gebouw op de campus van de TU Delft. Bijzonder aan deze nieuwbouw is het gelijkstroomnetwerk dat in de toekomst de overstap naar smart grids faciliteert.

Eigen technische dienst verdwijnt bij klanten

Ruim de helft van de omzet komt voort uit werkzaamheden voor vaste klanten. “Onze rol verschuift van uitvoerend installateur naar langetermijnpartner met toegevoegde waarde in de gebruiksfase van een gebouw”, zegt algemeen directeur Aukje Kuypers.

“Klanten vertrouwen ons hun primaire techniek toe, een rol die voorheen veelal door een eigen technische dienst werd ingevuld.”

Reageer op dit artikel