nieuws

Innovatieve technieken voor datacenter AMS8

Installatiebranche

TBI-ondernemingen Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren leverden de eerste fase van het project datacenter AMS8 van Interxion op.

Innovatieve technieken voor datacenter AMS8

AMS8 is het achtste en grootste datacenter van Interxion in Nederland. Duurzaamheid was een belangrijk speerpunt bij dit project.

Gunstige PUE

Croonwolter&dros hielp Interxion energie te besparen. Bijvoorbeeld door de toepassing van energie-efficiënte koeling met buitenlucht, zonder koelmachines. Hierdoor valt  de PUE (Power Usage Effectiveness) beduidend gunstiger uit.

Bronnensysteem

AMS8 heeft ook een geavanceerd ondergronds bronnensysteem. Hiermee worden seizoenseffecten omgedraaid.

Toegangscontrole

Tijdens de bouw van AMS8 werd met zeer strenge veiligheidsprotocollen gewerkt en met een zonering met een hoog beveiligingsniveau, bestaande uit drie barrières met toegangscontrole.

CCTV

Croonwolter&dros verzorgde verschillende beveiligingssystemen, zoals CCTV, toegangsbeveiliging door middel van een powerfence, biometrische toegangscontrole in combinatie met pasjescontrole, de brandmeldinstallatie en de ontruimingsalarminstallatie. Als onderdeel van de veiligheidsvoorzieningen plaatste J.P. van Eesteren hekwerken met draaipoorten en speedgates op het terrein.

Redundante uitvoering

Alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties zijn redundant uitgevoerd

Installatiepakket

J.P. van Eesteren was binnen het project verantwoordelijk voor de bowkundige afbouw van het casco van fase 1 van datacentrum AMS8. Dit is inclusief de bouwkundige voorzieningen voor het installatiepakket van Croonwolter&dros.

BIM

Al in het voortraject ging het ontwerpteam van Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren op één locatie werken. Zo konden de activiteiten goed op elkaar worden afgestemd.  Er werd gewerkt in BIM.

Drie fasen

AMS8 wordt in drie fasen gebouwd, waarvan de eerste fase nu is opgeleverd. Iedere fase levert 2.600 vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte. Nog dit jaar worden de andere twee fasen opgeleverd.

Reageer op dit artikel