nieuws

Groei organisaties stagneert door schaarste technici

Installatiebranche

Volgens Rovc ziet meer dan een kwart van de technische bedrijven dat de groei van de organisatie stagneert als gevolg van het kwalitatieve tekort aan technici (27%).

Groei organisaties stagneert door schaarste technici

Als gevolg van het kwalitatief tekort geeft 26 procent aan hogere lonen te bieden aan technici.

TechBarometer

Rovc trekt deze conclusies in de tweede editie van de Rovc TechBarometer. Dit onderzoek wordt uitgevoerd onder 1.164 respondenten uit de technische branche.
 

Kwantitatief tekort  & stress

Het kwantitatieve tekort is vooral te merken op de werkplek. 39 procent wijst stress op de werkvloer aan als grootste gevolg van het kwantitatief tekort.

Tekort technici

Het tekort aan goed opgeleide technici werd volgens Rovc het afgelopen jaar door 33 procent van de bedrijven zowel op kwalitatief als kwantitatief niveau ervaren. De komende vijf jaar loopt het percentage naar verwachting zelfs op naar 45 procent. 
 

‘Kwalijke zaak’

John Huizing, algemeen directeur bij Rovc: “Het feit dat organisaties achterblijven op hun groeidoelstellingen vanwege het ontbreken van technisch talent is een kwalijke zaak. Het tekort lost zich niet vanzelf op.”

 

‘Verantwoordelijkheid nemen’

Huizing: ‘We moeten nu spijkers met koppen slaan. Dat betekent niet alleen een betere aansluiting van het regulier onderwijs op het bedrijfsleven, maar ook een nauwere samenwerking tussen technische bedrijven. Alleen als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen, kunnen we stappen in de juiste richting zetten.”

Reageer op dit artikel