nieuws

“Veiligheid is topprioriteit”

Installatiebranche

Vandaag wordt voor de eerste keer ‘Bewust Veilig’ gehouden. Op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 125 installatie-, bouw en infrabedrijven wordt stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. Zo’n 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners doen mee.

“Veiligheid is topprioriteit”

Uneto-VNI, Aannemersfederatie Bouw en Infra en Bouwend Nederland willen voortaan de derde vrijdag in maart Bewust Veilig zijn. Met als motivatie dat  iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen.

Ongelukken voorkomen

Het is belangrijk ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Ook vinden de drie partijen het belangrijk faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven.

Extra aandacht

Doekle Terpstra, voorzitter van Uneto-VNI, brengt vandaag een bezoek aan het Zadkine College in Rotterdam, een project van Unica. “Elk ongeluk is er een te veel. Daarom is het belangrijk dat we extra aandacht schenken aan veilig werken. Veilig werken op grote projecten doe je samen: opdrachtgevers, bouwers en installateurs. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie over de veiligheidsrisico’s kunnen we grote stappen maken. We werken op veel projecten onder grote tijdsdruk, maar dat mag nooit een excuus zijn om te beknibbelen op veilig werken. Veiligheid is topprioriteit!”

Bewustwording vergroten

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland: “Iedereen die op de bouwplaatsen komt, roepen we op extra aandacht aan veiligheid op de werkvloer te geven. Dat kan al door simpele afspraken na te komen zoals je te melden bij de uitvoerder vóórdat je de bouwplaats op gaat. Deze dag is bedoeld om iedereen weer even heel bewust te maken van het belang van veilig gedrag.” Verhagen bezoekt vandaag in Poeldijk nieuwbouwproject Groene Kreken van bouwbedrijf Weboma.

Reageer op dit artikel