nieuws

Omzetgroei voor technische sector

Installatiebranche

56% van de deelnemers aan de Rovc TechBarometer verwacht dit jaar een omzetgroei.

Omzetgroei voor technische sector

De TechBarometer is een onderzoek van Rovc, uitgevoerd onder 1.164 respondenten uit de technische branche.

Omzetgroei realiseren

Het Rovc-rapport brengt ook in kaart hoe de technische bedrijven deze omzetgroei denken te realiseren. De meest genoemde maatregel is het optimaliseren van werkprocessen (27%). Daarna volgt het opleiden van medewerkers (21%). Het innoveren van producten of diensten sluit de top drie af (12%). 


Herstel economie

John Huizing, algemeen directeur bij ROVC Technische opleidingen: “Het herstel van de Nederlandse economie zet in 2017 door. Dat is merkbaar in de technische sector.”

 

Uitdagingen

Volgens Huizing geeft het herstel van de economie ook de nodige uitdagingen: “Het aanbod van allround inzetbare technici blijft dun. De slagkracht van de economie is gebaat bij een structurele en gemeenschappelijke aanpak van werven en inzetten van technisch talent. Opleiden speelt hierbij een belangrijke rol. 2017 staat in het teken van nog meer zaaien, samenwerken en het aangrijpen van andere initiatieven. Denk aan zij-instromers en het opzetten van bedrijvenscholen om meer technisch talent te ontwikkelen.”

Rovc wil met het TechBarometer inzicht geven in de markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

Reageer op dit artikel