nieuws

Kuijpers levert sportcampus Zuiderpark op

Installatiebranche

Kuijpers realiseerde in samenwerking met Ballast Nedam een nieuwe sportcomplex In het Haagse Zuiderpark. Op de locatie van het oude stadion van ADO Den Haag staat nu een duurzaam gebouw van 30.000 m2.

Kuijpers levert sportcampus Zuiderpark op

 

Op maandag 6 maart is de nieuwbouw van Sportcampus Zuiderpark opgeleverd. Het nieuwe complex op de locatie van het oude stadion van ADO Den Haag stadion werd gebouwd in opdracht van Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan. Kuijpers was verantwoordelijk voor de installaties. De aannemer was Ballast Nedam.

Wko en zonnepanelen

Het ontwerp van het gebouw heeft veel duurzame elementen. De energievoorziening maakt bijvoorbeeld gebruik van een systeem met warmte-koudeopslag. Op het dak liggen 1.000 zonnepanelen en de overgebleven ruimte is bekleed met sedum. Ook voldoet het gebouw aan hoge eisen op het vlak van isolatie.

Accommodatie

De Sportcampus is een topsporthal met ruim 3300 tribuneplaatsen, een beachhal, een turnhal, een danszaal, een dojo, twee breedtesporthallen, vier gymzalen, collegezalen en diverse project- en onderzoeksruimten. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 30.000 m. De campus is bedoeld voor studenten van de sportopleidingen van de Haagse Hogeschool en MBO-studenten sport van ROC Mondriaan.

Reageer op dit artikel