nieuws

‘Aanbeveling installateurs belangrijk bij aanschaf zonnepanelen’

Installatiebranche

Bij langetermijninvesteringen als zonnepanelen is de laagste prijs niet langer leidend. Dit stelt Erik de Leeuw, directeur van Solarwatt Benelux, in Solar Magazine.

‘Aanbeveling installateurs belangrijk bij aanschaf zonnepanelen’

In plaats daarvan zijn behalve kwaliteitskeurmerken en merkimago de garantievoorwaarden (78%) en de aanbeveling van installateurs (68%) procent) tegenwoordig veel belangrijker. Volgens De Leeuw blijkt dit uit onderzoek van Europese onderzoeksorganisatie EuPD Research.

Veiligheid & kwaliteit

De Leeuw vindt dat de zonne-energiebranche kritisch naar zichzelf moet blijven kijken, hoge eisen moet stellen aan producten en service, en zelf de verantwoordelijkheid moet nemen voor wat betreft transparantie, kwaliteit en veiligheid.

 

Onafhankelijk

“Het draagvlak voor zonne-energie is zo groot, dat het geen utopie is om binnen 10 jaar een situatie te realiseren, waarin Nederlandse huishoudens volledig onafhankelijk zijn van energieleveranciers”, zegt De Leeuw. “Technisch gezien, is het mogelijk.”

Lees het hele artikel bij Solar Magazine

Reageer op dit artikel