nieuws

‘Techniek sleutel tot moderne maatschappij’

Installatiebranche

“Techniek is de sleutel tot een moderne maatschappij.” Dit zegt Uneto-VNI-voorzitter Doekle Terpstra. Op NU.nl spreekt Terpstra zijn zorg uit over het tekort aan vakmensen in de sector.  

‘Techniek sleutel tot moderne maatschappij’

Terpstra: “Als we de groei van de branche niet bijbenen, hebben we een probleem. Dan hebben we in de komende vier jaar een tekort van vijftienduizend vakmensen in onze sector.”

Duurzamer leven

Volgens Terpstra groeit de installatiebranche de komende jaren naar een omzet van boven de 20 miljard euro per jaar. Terpstra: “Er werken nu zo’n 150.000 mensen in de technische installatiebranche. Op jaarbasis hebben we drieduizend extra vacatures te vervullen.” Terpstra denkt dat deze groei vooral samenhangt met het feit dat de installateurs een belangrijke bijdrage leveren aan de wens om duurzamer te leven.

Opleiden

Volgens Uneto-VNI moeten de politiek, het bedrijfsleven  en het onderwijs zich hard maken voor een landelijk dekkend aanbod aan opleidingen. Ook  zou er meer  geld vrijgemaakt moeten worden voor gewilde technische opleidingen.  Het bedrijfsleven kan een bijdrage leveren aan goed geschoold personeel door bijvoorbeeld zelf voor de klas te gaan staan.

Lees het hele artikel op Nu.nl.

Reageer op dit artikel