nieuws

Mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen: de voordelen

Installatiebranche

Otib  geeft 23 maart de gratis workshop:  ‘Aan de slag met de 100.000 banenafspraak’. Tijdens de workshop wordt duidelijk wat de voordelen kunnen zijn van het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking.

Mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen: de voordelen
Techniekbeeldbank.nu

In 2013 heeft de rijksoverheid met werkgevers- en werknemersorganisaties de afspraak gemaakt om 100.000 banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deadline voor deze afspraak ligt in 2026. Otib en Uneto-VNI zetten zich in om deze doelstelling ook binnen de technische installatiebranche te realiseren.

Workshop

De nieuwe workshop ‘Aan de slag met de 100.000 banenafspraak’  geeft concrete tips en handreikingen om met de 100.000 banenafspraak aan de slag te gaan. Dit aan de hand van ervaringen van bedrijven en overheden.

UWV

Renzo Deurloo vertelt bijvoorbeeld over zijn bedrijf dat de social return voor installatiebedrijven helemaal uit handen neemt en organiseert. Gespiegeld aan de ervaringen van bedrijven informeert UWV welke begeleiding zij geeft.  

Otib

Duidelijk wordt ook hoe gemeenten kijken naar social return bij aanbestedingen. En wat bedrijven in ruil daarvoor van gemeenten kunnen verwachten.  Ook wordt aangegeven wat Otib kan betekenen bij het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking. 

Datum en locatie

De gratis workshop ‘Aan de slag met de 100.000 banenafspraak’ is donderdag 23 maart van 15.00 tot 18.30 uur bij Otib in Woerden. Tijdens de bijeenkomst wordt een kleine avondmaaltijd geserveerd.

 

Reageer op dit artikel