nieuws

Bouwprijs 2017 voor gerenoveerd kantoor a.s.r.

Installatiebranche

De renovatie van het hoofdkantoor van verzekeraar a.s.r. in Utrecht is bekroond met De Nederlandse Bouwprijs 2017 in de categorie gebouwen. De publieksprijs ging naar Het 4e Gymnasium.

Bouwprijs 2017 voor gerenoveerd kantoor a.s.r.
Studio38C

 

Het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht is volledig gerenoveerd naar ontwerp van Team V Architectuur. Technisch dienstverlener Kuijpers voerde met Ballast Nedam de 36 maanden durende renovatie uit. Het gebouw is met de renovatie enorm verduurzaamd. Het energielabel ging van G naar A++, het energieverbruik is met ruim vijftig procent gereduceerd. In juni 2016 ontving a.s.r. al de titel “Meest duurzaam gerenoveerde kantoorpand van Nederland”, uitgereikt door BREEAM-NL.

Duurzame renovatie

De jury van de Bouwprijs noemt het een sterke troef dat a.s.r. heeft gekozen voor renovatie in plaats van nieuwbouw elders in de stad. De renovatie is volgens de jury ambitieus aangepakt en uiterst duurzaam uitgevoerd. “Het is bewonderenswaardig dat 98% van het bouwafval is hergebruikt.”

Jury Bouwprijs

De prijzen werden maandag 6 februari uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit gebeurde door juryvoorzitter prof.dr.ir. Anke van Hal, hoogleraar Sustainable Housing Transformation aan TU Delft, ir. Maarten van Hezik, voorzitter Bestuur Stichting Nederlandse Bouwprijs en Bernard Wientjes, leider van de onlangs opgerichte Taskforce Bouw. Presentatie van het gala was in handen van Jort Kelder.

Andere winnaars Bouwprijs

De prijzen werden in drie categorieën uitgereikt. Naast het kantoor van a.s.r. wonnen Robotarchitectuur en Rivierpark Ruimte voor de Waal in respectievelijk de categorieën Bouwmaterialen & -systemen en Civiele Kunstwerken. De publieksprijs ging naar Het 4e Gymnasium. De young professionals Faidra Oikonomopoulou & Telesilla Bristogianni werden uitgeroepen tot Talent met Toekomst.

 

Een artikel over de renovatie van het hoofdkantoor van a.s.r. verscheen in Installatie XL van december 2014. Deze editie kunt u online bekijken op issuu.

Reageer op dit artikel