nieuws

Brandweer voorstander van verplichte koolmonoxidemelder

Installatiebranche

Volgens commandant Stephan Wevers van de brandweer Twente was er in 2016 een verdubbeling van het aantal koolmonoxidemeldingen in Twente ten opzichte 2015.

Brandweer voorstander van verplichte koolmonoxidemelder

 

Dat vertelt Wevers in een interview met RTV Oost. “En in de meeste gevallen werd er ook echt koolmonoxide aangetroffen door de brandweer.” De brandweercommandant concludeert uit het aantal meldingen dat de verkoop en het gebruik van koolmonoxidemelders een stijgende lijn vertoont. “Daar zijn we blij mee, net als de aandacht voor koolmonoxide in de media.”

 

Verplichte koolmonoxidemelder

Maar de brandweerman wil liefst een verplichte koolmonoxidemelder in alle woningen. Daar zou nog onvoldoende politiek draagvlak voor bestaan. Daarom hoopt hij op een gunstige prijsontwikkeling. “Een rookmelder kost nu een tientje in de winkel, een koolmonoxidemelder 50 euro. Het zou mooi zijn als die prijs naar beneden gaat, want dan worden er meer koolmonoxidemelders verkocht.”

 

Klik hier voor het korte interview van RTV Oost met Stephan Wevers.

 

 

Reageer op dit artikel