nieuws

Uneto-VNI en Vegro sturen Comfortinstallateurs op pad

Installatiebranche

Uneto-VNI en Vegro sturen Comfortinstallateurs op pad

Uneto-VNI en zorgartikelenleverancier Vegro gaan samen ouderen adviseren over het levensloopbestendig maken van woningen. Hiervoor hebben beide organisaties op 7 december een convenant getekend.  Dankzij de samenwerking verwachten de organisaties de komende vijf jaar 5.000 woningen aan te pakken.

 

Klanten van Vegro die langer zelfstandig willen blijven wonen, ontvangen voortaan een vrijblijvend advies van een erkende ComfortInstallateur. Ook schakelt Vegro een ComfortInstallateur in voor het uitvoeren van woningaanpassingen.

Comfortinstallateurs

Erkende ComfortInstallateurs hebben een speciale opleiding gevolgd en adviseren ouderen over woningverbeteringen. Het kan dan gaan om een traplift, looprouteverlichting, een aangepaste badkamer en toilet, een bredere deur of het verwijderen van drempels. De ComfortInstallateurs zijn het eerste aanspreekpunt voor de klant, maar werken samen met andere technische specialisten op het gebied van sanitair en elektra en met aannemersbedrijven. Waar nodig schakelen ComfortInstallateurs daarnaast ergotherapeuten, fysiotherapeuten of gespecialiseerde zorgbedrijven in.

Voorlichting intensiveren

Vegro verzorgt de uitleen, verhuur en verkoop van verpleegartikelen, hulpmiddelen en kraamzorgproducten. Vegro werkt hiervoor samen met verschillende (thuis)zorgorganisaties. René Kamerbeek, directeur Vegro: “Teveel ouderen of mensen met een beperking weten niet welke technische mogelijkheden er zijn om hun huis comfortabel en veilig te maken. Daarom gaan Uneto-VNI en Vegro samen de voorlichting intensiveren. Voor ons is dit een logische stap en extra dienstverlening naar onze klanten.”

Reageer op dit artikel