nieuws

Topman BDR Thermea treedt af

Installatiebranche

Rob van Banning treedt om gezondheidsredenen af als bestuursvoorzitter van BDR Thermea. Dat heeft de Apeldoornse producent van verwarmingsproducten bekendgemaakt.

Topman BDR Thermea treedt af

De topman zal zijn functie per 1 januari neerleggen. Van Banning heeft dan ruim tien jaar leiding gegeven aan het concern.

“We betreuren het dat Rob afscheid neemt ”, laat Arthur van der Poel, voorzitter van de raad van commissarissen, weten. “Rob heeft een rol van grote  waarde gespeeld in de succesvolle uitbreiding van ons bedrijf. We hebben kunnen profiteren van zijn strategisch inzicht en zijn leiderschap, dat altijd recht-door-zee was. Hij genoot veel respect binnen het bedrijf en de industrie. We bedanken hem voor zijn enorme  bijdrage in het afgelopen decennium”.

In 2009 werd onder leiding van Van Banning de Britse Baxi Group ingelijfd. Dat leidde tot de vorming van BDR Thermea, een samenvoeging van Remeha (Nederland), De Dietrich (Frankrijk) en Baxi (VK). Het bedrijf, dat nu ruim 6500 werknemers telt, is goed voor een omzet van 1,7 miljard.

Wie Van Banning gaat opvolgen, is nog niet bekend. Voorlopig neemt financieel bestuurder Hubert Schwein de functie van bestuursvoorzitter waar.

Reageer op dit artikel