nieuws

J.P. van Eesteren pakt ook tweede deel renovatie Huis ten Bosch

Installatiebranche

TBI-dochter J.P. van Eesteren gaat ook de tweede fase van de renovatie van Huis ten Bosch uitvoeren. Het gaat om de bouwkundige restauratie van het paleis, het aanleggen van nieuwe installaties, liften en een keuken.

J.P. van Eesteren pakt ook tweede deel renovatie Huis ten Bosch

J.P. van Eesteren had eerder al de opdracht gekregen voor de eerste fase: sloop- en demontagewerk zoals het weghalen van oude leidingen, plafonds en sanitair, en herstelwerk aan daken en gevel.

De totale renovatie kost maximaal 59 miljoen euro. Het werk wordt naar verwachting eind 2018 opgeleverd.

Geen openbare aanbesteding

De renovatie van het paleis is niet openbare aanbesteed omdat details over de beveiliging en over de inrichting als werk- en woonpaleis voor de Koning en zijn gezin niet in brede kring openbaar kunnen zijn. “De ervaringen met Van Eesteren in de eerste fase waren aanleiding ook de tweede fase aan het bedrijf te gunnen”, aldus het Rijksvastgoedbedrijf.

Reageer op dit artikel