nieuws

Goud voor medewerker Kempen Koudetechniek

Installatiebranche

De Nederlander Christian Gerritse won een gouden medaille voor het onderdeel Koude- en Luchtbehandelingstechniek tijdens Euroskills 2016. Deze Europese beroepenwedstrijden vonden van 1 tot en met 3 december plaats in het Zweedse Gotenburg.

Goud voor medewerker Kempen Koudetechniek

 

Christian Gerritse, werkzaam bij Van Kempen Koudetechniek, moest het tijdens Euroskills opnemen tegen tien vakgenoten uit andere landen. Ze kregen de opdracht om een compleet en werkend miniatuur-ijsbaantje van 60 bij 50 centimeter te maken, inclusief alle benodigde elektrische en thermische aansluitingen.

Medailles voor Nederland

In totaal namen 500 deelnemers uit 28 landen deel, onder wie 39 Nederlanders. Negen Nederlanders gingen met een medaille naar huis. Acht andere Nederlandse deelnemers wonnen een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden.

WorldSkills Netherlands

Stichting WorldSkills Netherlands is coördinator van de Nederlandse deelname aan het tweejaarlijkse EuroSkills. Volgend jaar oktober vindt het WK voor beroepen, WorldSkills, plaats in in Abu Dhabi. De deelnemers aan EuroSkills maken kans om hieraan deel te nemen. Gerrritse zal niet deelnemen aan de WorldSkills omdat hij tegen die tijd te oud is voor deelname.

Reageer op dit artikel