nieuws

Gebouwbeheersysteem wint publieksprijs

Installatiebranche

Kieback&Peter heeft met zijn gebouwbeheersysteem Qanteon de publieksprijs van de Duitse UX Design Award gewonnen. Het systeem werd beloond voor het holistische design, dat de gebruiker en zijn ervaring centraal stelt.

Gebouwbeheersysteem wint publieksprijs

 

Qanteon is een beheersysteem voor energiemanagement en gebouwbeheer in één, en is ontwikkeld voor technische installaties in kleine en middelgrote gebouwen. Het kan aan elk gebouwtype en de wensen van de individuele beheerder worden aangepast. Een installatiedeel kan op verschillende manieren worden getoond en details zijn direct uit het aanzicht naar voren te halen.

Software gebouwbeheersystem

Het systeem is te bedienen vanaf een pc, een tablet of een smartphone. Qanteon is in HTML5 geschreven en is daarmee niet afhankelijk van besturingssystemen en hardware. Daardoor is eenvoudige integratie mogelijk, maar de software kan ook standalone functioneren. De communicatie tussen de Qanteon-server en de clients gebeurt met een beveiligd protocol. Zo zijn data en installatiedelen beschermd tegen onbevoegd gebruik.

UX Design Award

De UX Design Award wordt jaarlijks uitgereikt door het International Design Center Berlijn (IDZ). Alle genomineerde productoplossingen zijn gepresenteerd op de IFA, de wereldwijde vakbeurs voor consumenten- en home-elektronica in Berlijn. Kieback&Peter won met Qanteon de publieksprijs.

Reageer op dit artikel