nieuws

Doekle Terpstra nieuwe voorzitter Uneto-VNI

Installatiebranche

Doekle Terpstra volgt Titia Siertsema op als voorzitter van Uneto-VNI. De ledenraad van de brancheorganisatie voor installatiebedrijven stemde woensdagavond unaniem in met de benoeming van Terpstra.

Doekle Terpstra nieuwe voorzitter Uneto-VNI

Terpstra (60) zal per 1 februari het voorzitterschap van Uneto-VNI gaan bekleden. Momenteel is hij aanjager van het Techniekpact en het Zorgpact. Daarvoor was hij voorzitter van Hogeschool InHolland, de HBO-raad en vakcentrale CNV.

In een eerste reactie noemt Terpstra zijn benoeming een grote eer. “De technische installatiebranche is van grote betekenis voor de Nederlandse economie. De branche speelt een cruciale rol in de transitie naar een duurzame energievoorziening. Energieneutrale gebouwen en woningen zijn ondenkbaar zonder de leden van UNETO-VNI. Het belang van de sector zal de komende jaren alleen maar groeien.”

Uitdagingen voor de branche zijn er volgens Terpstra nog voldoende. “De werkgelegenheid in de branche neemt de komende jaren flink toe. De instroom van technische vakmensen blijft daarom onze aandacht vragen. De markt verandert razendsnel en ondernemers moeten reageren. Het is voor mij een uitdaging om de leden van Uneto-VNI daarbij te ondersteunen; de installatiebedrijven, maar óók de retailers.”

Reageer op dit artikel