nieuws

Cofely onbetwiste marktleider volgens Cobouw50

Installatiebranche

Net zoals vorig jaar wordt de top 20 van de installatiebedrijven in de Cobouw50 2016 aangevoerd door Cofely (tegenwoordig Engie). Cobouw50 is de jaarlijkse lijst met de 50 grootste bouwbedrijven van Nederland, gerangschikt naar jaaromzet. De lijst heeft daarnaast ook en een top 20 van installateurs en een top 10 van ingenieursbureaus.

Cofely onbetwiste marktleider volgens Cobouw50

 

Al sinds vorig jaar is Cofely, dat sinds begin dit jaar Engie Services heet, de onbetwiste marktleider onder de installatiebedrijven. Op de tweede plek staat, met aanzienlijke afstand, Spie Nederland. Nummer 3 van de lijst is Croon Elektrotechniek. De top 3 ziet er daarmee precies uit als vorig jaar. Maar dat zou volgens de samenstellers volgend jaar weleens anders kunnen zijn.

CroonWolter&Dros

Croon Elektrotechniek, dat op de derde plaats staat, is inmiddels gefuseerd met Wolter&Dros. Samen hadden deze dochterbedrijven van TBI in 2015 al een hogere omzet dan de nummer 2, Spie Nederland. Naar verwachting wordt CroonWolter&Dros daardoor volgend jaar de onbetwiste nummer 2.

Nieuwkomers Cobouw50

Nieuwkomers op de Cobouw20-installateurslijst zijn Oranjewoud-dochter Strukton Worksphere op 4, Kemkens op 16 en Hoppenbrouwers Techniek op 20.

Cobouw50

Cobouw50 is een jaarlijkse uitgave van Cobouw. De rangschikking op jaaromzet is tot stand gekomen in samenwerking met PwC. De cijfers zijn gebaseerd op jaarverslagen en andere openbare bronnen.

De digitale edite van Cobouw50 is te raadplegen op issuu.com. Gedrukte exemplaren zijn te bestellen via onze webshop.

Reageer op dit artikel