nieuws

Ballast Nedam verbouwt Amsterdam Arena

Installatiebranche

Ballast Nedam gaat de Amsterdam Arena van een nieuwe schil voorzien. Achter de tribunes van de eerste en tweede ring komen bredere loopruimtes, extra liften, toiletten, cateringpunten en roltrappen.

Donderdag heeft de Amsterdam Arena hierover overeenstemming bereikt met Cenk Düzyol, de ceo van Ballast Nedam. Erman Ilicak, oprichter van Renaissance Holding, het moederbedrijf van Ballast Nedam, was ook bij het plaatsen van de handtekeningen aanwezig.

Voor EK-voetbal 2020 klaar

Beoogd wordt de verbouwingen voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020 af te ronden. In Amsterdam ArenA worden vier EK-wedstrijden gespeeld.

Door “Project ArenA 2020”, zoals het project heet, wordt naar verwachting de kwaliteit en de service voor de stadionbezoekers verbeterd. “Hiermee blijft de ArenA up-to-date meespelen in de top van de voetbalstadions”, stelt Henk Markerink, CEO van de Amsterdam ArenA.

[[{“fid”:”214511″,”view_mode”:”default”,”type”:”media”,”attributes”:{“height”:”918″,”width”:”1399″,”class”:”media-element file-default”}}]]

Stadion wordt bol

Het aantal zitplaatsen in het stadion blijft gelijk. Het uiterlijk van het stadion verandert in hol naar bol.

In de periode 1993-1996 bouwde Ballast Nedam de ArenA in samenwerking met BAM. Overigens is de kans groot dat het thuisstadion van Ajax in 2017 wordt omgedoopt in het Johan Cruijff Stadion. De eigenaren van het satdion zijn dicht bij een akkoord met de erven van de in maart 2016 overleden voetballer.

Reageer op dit artikel