nieuws

Turkije partnerland van ISH 2017

Installatiebranche

“Water. Energy. Life”. Onder dit motto vat beursorganisator Messe Frankfurt het programma samen van installatievakbeurs ISH editie 2017. Turkije is in 2017 het ISH-partnerland. De beurs is van 14 tot en met 18 maart in het Duitse Frankfurt am Main.

Turkije partnerland van ISH 2017
Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jens Liebchen

Voor editie 2017 is Turkije het ISH-partnerland. Volgens de beursorganisatie doet ze daarmee recht aan “de toenemende deelname van Turkije aan de ISH, zowel aan de exposanten- als aan de bezoekerskant.” De sanitair-, verwarmings- en klimaatbranche is verantwoordelijk voor vijf procent van de Turkse export.

ISH Energy en ISH Water

Net als bij de voorgaande edities is ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van sanitair, verwarming, klimaat- en energietechniek opgedeeld in twee grote aandachtsgebieden: ISH Energy en ISH Water.

Verwarmingstechniek

Bij ISH Energy is het hoofdthema “Overstap op nieuwe energiebronnen met toekomst –wij hebben de oplossingen”. Onder dat motto presenteren de Bundesverband der Deutschen Heizungstechnik (BDH) en Messe Frankfurt het technologie- en energieforum. Hier, in galerij 1 tussen de hallen 8 en 9, draait alles om verwarmingstechniek en actuele thema’s in de warmtemarkt.

Nieuwe technologie

Bovendien werpt het technologie- en energieforum ook een blik in de toekomst. Welke rol zal de digitalisering van de verwarmingstechniek spelen? Met behulp van welke technologieën kan er een verbinding komen tussen de stroom- en warmtemarkt? Welke energiedragers zullen de warmtemarkt in de toekomst domineren? En welke rol zullen nieuwe technologieën zoals verwarmingssystemen met brandstofcellen spelen?

Badkamers op maat

ISH Water heeft als hoofdthema: “Badkamers voor mensen”. In het trendforum Pop up my Bathroom van de Vereinigung Deutsche Sanitärwirtschaft (VDS) worden modellen van individuele badkamerontwerpen gepresenteerd. Hier kunnen bezoekers zien hoe iedereen met behulp van vakmanschap, badkamerontwerpers en de branche een op maat gemaakte badkamer kan realiseren.

Prefabbadkamers

Nieuw is de “Werkplaats Badkamer”, die de voordelen van prefabsystemen laat zien. Elke dag wordt in de werkplaats een complete badkamer van 10 m opgebouwd van prefabmontagesystemen inclusief tegels en “voor de muur”-producten. Bij de werkplaats hoort een audio-guide voor de smartphone met gedetailleerde informatie.

Bezoekers en exposanten ISH 2015

De vorige editie van de tweejaarlijkse vakbeurs, ISH 2015, trok in totaal 196.777 bezoekers. Daarvan kwam 39 procent van buiten Duitsland. Nederland leverde na Italië en Frankrijk het meeste bezoekers uit het buitenland: in totaal 4.480. Van de2.465 exposanten kwam zelfs de meerderheid, 61 procent van buiten Duitsland.

ISH 2017

De ISH is van 14 tot en met 18 maart 2017 in Messe Frankfurt in het Duitse Frankfurt am Main. Meer informatie: ish.messefrankfurt.com

Reageer op dit artikel