nieuws

Kamp wil Teslafabriek in Nederland

Installatiebranche

Het kabinet doet er alles aan om de bouw van een gigafabriek voor Tesla naar Tilburg te halen. Dat schrijft minister Kamp in reactie op Kamervragen van de PvdA.

Kamp wil Teslafabriek in Nederland
Tesla

Tesla zoekt al langer een geschikte locatie in Europa voor de productie van elektrische auto’s en batterijen. Kamp is het met de PvdA eens dat het autoconcern een aanwinst betekent voor de Nederlandse positie op het gebied van elektrisch vervoer en voor de duurzame maakindustrie.

Kamp kan niet toveren

“Het kabinet zal zich zeker inspannen om de productiefabriek naar Nederland te halen”, schrijft Kamp. Maar, voegt hij eraan toe. “Tesla zal echter uiteindelijk zelf de beslissing nemen om deze al dan niet in Nederland te vestigen.”

Reageer op dit artikel