nieuws

Geld verdienen met milieuprestatie-eisen

Installatiebranche

Voor veel installateurs is voldoen aan wet- en regelgeving een noodzakelijk kwaad, dat vooral geld, tijd en energie kost. Op het congres “Ken de wetten, pak je kansen” lichten de sprekers toe hoe er aan de nieuwe regels ook geld te verdienen valt. Dit congres van Vakmedianet vindt plaats op donderdag 24 november 2016 in Burgers Zoo, Arnhem.

Geld verdienen met milieuprestatie-eisen

 

Installateurs en technisch adviseurs kunnen zich op 24 november in de Arnhemse Burgers Zoo in een dag laten bijpraten over relevante wetten en regels. Aan de orde komen onder meer BENG, BREEAM, EPBD, WKB, ERP en Eco-design. Deze wetten hebben grote gevolgen voor installateurs en installaties. De kans is groot dat een gewone hr-ketel straks niet meer voldoet. Wat zijn die wetten en regels precies die hiertoe dwingen? En wat is de samenhang? Daarvan geeft Coen Van der Sande, voorzitter van AREA,  een overzicht tijdens de plenaire middagsessie.

Praktijkvoorbeeld Schouten Techniek

Je onderscheiden met duurzaamheid. Hoe doe je dat? Dat vertelt Coos Schouten in een van de deelsessies van het congres. Coos Schouten is eigenaar van Schouten Techniek in Zwaag. Hij concurreert niet op prijs, maar met een energiezuinige installatie. Daarmee is de klant op lange termijn niet alleen goedkoper uit, maar hoeft die zich ook minder zorgen te maken dat installaties door aangescherpte wetgeving vervangen moeten worden. Hoe krijgt hij dat voor elkaar in een markt waarin opdrachtgevers gevoelig zijn voor een lage prijs?

Rekenmodellen

Een van Schoutens oplossingen is het gebouwsimulatiemodel. Dankzij dit rekenmodel zijn van elke energiebesparende ingreep direct de korte- en langetermijneffecten zichtbaar. Hierdoor kunnen bouwteams een optimaal en levensduurbestendig pand ontwerpen. Een andere tool die Schouten zelf heeft ontwikkeld is de website www.mijnenergiebeheer.nl. Klanten kunnen daarmee zelfstandig beoordelen wat het energieverbruik van hun installaties is.

Inschrijven met korting

Aanmelden voor het congres kan via pakjekansen.koudeenluchtbehandeling.nl. Op deze site staat ook het volledige programma. Lezers van Gawalo en van RCC K&L plus de leden van KNVvK, STEK, VLA en VERAC krijgen 100 euro korting.

Reageer op dit artikel