nieuws

Vacatures binnen half jaar vervuld

Installatiebranche

68 procent van de Nederlandse technische organisaties heeft gemiddeld nul tot twee vacatures per jaar uitstaan zegt ROVC. Volgens ROVC is dit een opvallend laag aantal, gezien het tekort aan technici.

Vacatures binnen half jaar vervuld
Techniekbeeldbank.nu

Van alle technische vacatures wordt driekwart (75%) binnen een half jaar ingevuld. Bij 8 procent duurt de invulling langer dan één jaar. Dit staat in de eerste editie van de TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd onder 1231 respondenten uit de technische branche.

Betrokkenheid belangrijk

Het hebben van werkervaring is geen harde eis als het gaat om het aantrekken van uitvoerende technici op mbo-niveau. Maar soft skills staan wel hoog op de wensenlijst. Betrokkenheid wordt genoemd als zwaarstwegende eigenschap (39%), gevolgd door motivatie (31%). Op de derde plek staat het hebben van een diploma (12%).

TechBarometer

De TechBarometer is een product van ROVC en geeft inzicht in de markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

 

 

Reageer op dit artikel