nieuws

Designprijs voor badkamerlijn met ultradun keramiek

Installatiebranche

Voor de designlijn Val kreeg de Zwitserse sanitairspecialist Laufen onlangs een Gold Award, de hoogste onderscheiding van de iF Design Awards. Voor de wastafels en waskommen in deze collectie gebruikte Laufen ultradun keramiek.

Designprijs voor badkamerlijn met ultradun keramiek

 

De designlijn Val bestaat uit wastafels aan de muur, een rechthoekige en een asymmetrische waskom en een ronde en rechthoekige opbergschaal. Een ligbad gemaakt van het gegoten mineraalmateriaal Sentec maakt de collectie af.

Ultradun keramiek

De designlijn Val is ontworpen door Konstantin Grcic uit München. De samenwerking tussen Laufen en Grcic startte in 2014 met het SaphirKeramik-project. SaphirKeramik is volgens Laufen sterker, dunner en milieuvriendelijker dan het klassieke keramiek. “In het ontwerp van de designlijn Val SaphirKeramik wordt niet alleen een nieuw materiaal uitmuntend gepresenteerd, maar worden tevens de grenzen van de technische mogelijkheden van het materiaal opgezocht”, zo oordeelde de jury van de IF Design Awards.

iF Design Awards

De jury van de iF Design Awards 2016 beloonde Laufen daarom met een Gold iF Product Design Award in de categorie badkamers. In totaal kende de 58-koppige jury de hoogste iF-prijs toe aan 75 van de 5.295 ingestuurde producten. Op 26 februari 2016 werden de winnaars gehuldigd tijdens de iF design award night in BMW Welt in München.

Reageer op dit artikel