nieuws

Persverbinding voor dikwandige stalen buizen

Installatiebranche

Met het systeem Megapress van Viega kunnen verbindingen van dikwandige stalen buizen voortaan ook worden geperst in plaats van gelast. Viega stelt het nieuwe systeem voor op de ISH in Frankfurt.

Persverbinding voor dikwandige stalen buizen

Stalen buizen met een doorsnede van 0,5 inch tot en met 2 inch kunnen met behulp van Megapress met elkaar worden verbonden. Viega ontwikkelde daarvoor verbindingsstukken uit staal met een zinknikkelcoating en een afdichtingselement uit EPDM. Het afdichtingselement omsluit de buis op drie punten tegelijk.

Persverbinding

Om de buizen te verbinden met dit systeem moet de installateur de buis op de gewenste lengte zagen, ontbramen, de verbinding monteren en tenslotte persen. Volgens de leverancier kosten deze handelingen 60 procent minder tijd dan het maken van traditionele lasverbindingen.

Verwarmings- en koelinstallaties

Megapress is geschikt voor verwarmings- en koelinstallaties van 16 bar tot 110°C. Het systeem is niet geschikt voor drinkwaterinstallaties.

ISH

Viega presenteert het nieuwe systeem op de internationale vakbeurs ISH in Frankfurt am Main. De ISH vindt dit jaar plaats van 10 tot 14 maart 2015.

Reageer op dit artikel