nieuws

Vandaag Wereld Loodgietersdag

Installatiebranche

Vandaag Wereld Loodgietersdag

De World Plumber’s Council heeft 11 maart uitgeroepen tot Wereld Loodgietersdag. De vereniging vraagt hiermee om meer aandacht en respect voor deze beroepsgroep.

Volgens de World Plumber’s Council onderschat de maatschappij de rol die loodgieters spelen bij de veiligheid en gezondheid van mensen. Zo zijn ze bijvoorbeeld van onschatbare waarde voor de beschikbaarheid en veiligheid van drinkwater.
Bovendien laat de geschiedenis volgens de organisatie zien dat grote stappen in de vooruitgang van de mensheid verband houden met de ontwikkeling van sanitaire technieken.

Sanitaire voorzieningen

De Dag is in het leven geroepen in 2010, na de aardbeving in Haiti. Door goede sanitaire voorzieningen aan te leggen voor de slachtoffers, hebben loodgieters toen waarschijnlijk veel ziektes voorkomen.Bekijk het filmpje over de World Plumbing Day


)

Reageer op dit artikel