nieuws

VSK Awards naar Viega, ATAG, Nefit en Ubbink

Installatiebranche

Tijdens het feestelijke VSK-diner op de avond van de eerste beursdag werden de winnaars bekend van de felbegeerde VSK Awards. De Publieksprijs ging dit jaar naar Nefit.

VSK Awards naar Viega, ATAG, Nefit en Ubbink

In de categorieën Design, Energiebesparing, Systeemoplossingen en Installateurszaken waren uit 32 inzendingen elf nominaties gekozen. En hoewel de jury liever echte doorbraaktechnologie had gezien, was zij unaniem in haar enthousiasme over de inspanningen van fabrikanten om bestaande technologie maximaal door te ontwikkelen.

Eco-Plus toiletelement

In de categorie Design ging de VSK Award naar Viega Nederland voor het Eco-Plus toiletelement dat zich met een druk op de knop in hoogte laat verstellen.

Low Energy Concept

In de categorie Energiebesparing was het ATAG Verwarming Nederland die de Award in ontvangst mocht nemen, en wel voor het Atag Low Energy Concept. Deze hybride cv-ketel kan ook restwarmte opslaan die vrijkomt bij het verbranden van fossiele brandstoffen. Bij de eerstvolgende warmwater- of warmtevraag wordt eerst deze opgeslagen warmte benut, daarna wordt weer overgeschakeld op de fossiele brandstof.

Nefit Easy kamerthermostaat

In de categorie Systeemoplossingen werd Nefit eerste met haar Nefit Easy slimme kamerthermostaat. Met de bijbehorende app laat de temperatuur zich op afstand regelen. De Easy meldt ook automatisch storingen. Niet alleen de gebruiker ontvangt storingsmeldingen op zijn smartphone; hij kan ervoor kiezen om ook de installateur deze meldingen automatisch toe te sturen. Die kan vervolgens op afstand de installatie uitlezen, opnieuw instellen en testen. De slimme thermostaat is ook nog eens zelflerend en detecteert de aanwezigheid van personen.

Kompakt Schoorsteen 2.0

In de Categorie Installateurszaken tot slot was het Ubbink die met de eer ging strijken. De Kompakt Schoorsteen 2.0 van deze fabrikant biedt een slimme oplossing die het installeren van een verzamelkap voor rookgas- en ventilatiesystemen aanzienlijk vereenvoudigt.

Reageer op dit artikel