nieuws

Experts binnenklimaat winnen BJ Maxprijs 2013

Installatiebranche

Stanley Kurvers en Joe Leijten hebben de BJ Max Prijs 2013 gekregen van TVVL, het Platform voor mens en techniek. Deze prijs gaat naar een persoon die een studie of onderzoek op gebied van installatietechniek heeft gepubliceerd op een voor alle geïnteresseerden toegankelijke wijze.

Experts binnenklimaat winnen BJ Maxprijs 2013

Ing S.R. Kurvers en drs. J.L. Leijten kregen de prijs voor hun vele gezamenlijke publicaties en studies over de comfortbeleving van mensen in gebouwen en de specifieke rol van de robuustheid van gebouwen en installaties daarin. De winnaars van de B.J. Max Prijs 2013 publiceren sinds lange tijd regelmatig in vakbladen en spreken tijdens nationale en internationale congressen, workshops en seminars.

Joe Leijten

Joe Leijten studeerde theoretische psychologie in Utrecht. Hij is werkzaam bij de Technische Universiteit Delft, Faculteit Bouwkunde, Afdeling Climate Design en bij Apogeum Binnenmilieu Consult te Gouda. Hij heeft jarenlange ervaring als adviseur op het gebied van binnenmilieu en arbeidsomstandigheden in kantoorgebouwen en niet-industriële bedrijfsgebouwen. Hij ontwikkelde onderzoeksmethoden en beleidsadviezen in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

Stanley Kurvers

Stanley Kurvers studeerde civiele techniek en hogere veiligheidskunde. Daarna werkte hij als binnenklimaatspecialist bij verschillende arbodiensten. Hij werkte mee aan de ontwikkeling van de adaptieve temperatuurgrenzenmethode, een richtlijn voor het ontwerpen en beoordelen van het thermisch binnenklimaat. Sinds 2003 werkt hij bij de afdeling Climate Design van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Daarnaast heeft hij zijn eigen consultancybureau.

B.J. Max Prijs

De jaarlijkse B.J. Maxprijs is genoemd naar B.J. Max, TVVL’s eerste voorzitter en eerste erelid. Hij benadrukte dat wetenschappelijk onderzoek in het vakgebied veel aandacht verdient.  In 1983 deed hij een schenking aan TVVL,  waardoor de mogelijkheid ontstond jaarlijks een prijs uit te reiken.

Reageer op dit artikel