nieuws

Huurders minder tevreden over binnenklimaat dan woningeigenaren

Installatiebranche

Huurders zijn volgens marktonderzoeker USP Marketing Consultancy een stuk minder tevreden over het binnenklimaat in hun woning dan huiseigenaren. Terwijl 38% van de huurders het binnenklimaat beoordeelt met een magere zes of lager, geeft slechts 9% van de huiseigenaren een dergelijk laag cijfer.

USP heeft de respondent gevraagd het binnenklimaat – behaaglijk warm in de winter, koel in de zomer – van de eigen woning te beoordelen. Woningeigenaren zijn duidelijk meer tevreden; bijna zes op de tien (59%) beoordeelt het binnenklimaat van de eigen woning met een 8 of hoger. Het gemiddeld rapportcijfer onder eigenaren ligt op 7,6, terwijl dat onder huurders blijft steken op een 6,6.

Isolatie van de woning

Eenzelfde beeld komt volgens USP naar voren als er gekeken wordt naar de isolatie van de woning; 41% van de huurders geeft daar een 6 of lager voor, terwijl slechts 16% van de mensen met een koopwoning zo’n lage beoordeling geeft. Het gemiddelde rapportcijfer onder huurders ligt op 6,4 en onder huiseigenaren op 7,5.

Ventilatie van de woning

Tot slot is ook de tevredenheid over de ventilatie van de woning onderzocht. Onder zowel de huurders als de eigenaren is dit onderdeel het best beoordeeld, maar ook hier zijn nog stappen te maken, zo stellen de marktonderzoekers. De gemiddelde huurder geeft een 6,9 voor de ventilatie en de gemiddelde eigenaar een 7,7. Van de eigenaren blijkt 64% een 8 of hoger te geven voor de ventilatie, tegenover 41% van de huurders.

Reageer op dit artikel