nieuws

Nederlandse gas-kennis naar Tanzania

Installatiebranche

Tanzania heeft grote hoeveelheden gas gevonden. Dertien Nederlandse bedrijven gaan kijken of er een rol voor ze weggelegd in de omslag van de energiehuishouding.

In Tanzania zijn gasvondsten gedaan ter grootte van tien maal de Nederlandse gasopbrengst. De energiebehoefte komt in Tanzania nog voor 90% uit gestookt hout, voor 8% uit petroleum en voor slechts 2% uit elektriciteit. De helft van de gebruikte elektriciteit wordt opgewekt door aardgas.

Inrichting gaswinning

De Tanzaniaanse overheid is geïnteresseerd hoe Nederland zijn gaswinning heeft ingericht. Daarom bezocht een parlementaire delegatie dit voorjaar Nederland om zich te informeren over het management en de exploitatie van de gasvoorraad.

Dertien bedrijven

Dat bezoek wordt 29 oktober opgevolgd met een economische missie van enkele dagen naar Tanzania, waaraan dertien Nederlandse bedrijven deelnemen. Nederlandse ondernemers en onderzoekers hebben een prima positie op het gebied van gasontwikkeling, toelevering en de benodigde infrastructuur.

Werkbezoeken en matchmaking

De dertien deelnemende bedrijven behoren tot de sectoren olie- en gas, offshore, bouw, infrastructuur en havenontwikkeling. Het programma bestaat uit werkbezoeken en individuele koppeling met potentiële opdrachtgevers of zakenpartners.

Reageer op dit artikel