nieuws

Vakbeurs SHK Essen trekt ruim 51.000 bezoekers

Installatiebranche

Van 7 tot 10 maart 2012 bood de vakbeurs SHK in Essen een omvattend marktoverzicht rondom sanitair, verwarming, klimaat en hernieuwbare energieën. De 51.567 bezoekers waren zeer te spreken over het omvangrijke aanbod en gebruikten de vakbeurs als informatie- en bestelplatform.

Vakbeurs SHK Essen trekt ruim 51.000 bezoekers

Opnieuw werd de vakbeurs overwegend bezocht door vakbezoekers met een hoge besluitvormingscompetentie: 71 procent is betrokken bij de inkoop- en aanschaffingsprocessen van hun onderneming.

Van de bezoekers kocht 33 procent direct op de beurs. Nog eens 28 procent gaf aan op basis van de daar ingewonnen informatie koopovereenkomsten te willen afsluiten. De exposanten waren zeer tevreden met het aantal bezoekers en de kwaliteit ervan.

Duurzaamheid

Bepalend thema bij veel exposanten was duurzaamheid. Veel vakbezoekers waren met name geïnteresseerd in efficiënte verwarmingstechnologie.

Ondernemingen presenteerden moderne olie- en gasgestookte hoogrendementssystemen die in tijden met stijgende energiekosten aanzienlijke besparingsmogelijkheden bieden. Maar ook verwarmingsmogelijkheden met hernieuwbare energieën als zonnewarmte, pelletverwarmingen of warmtepompen werden gepresenteerd.

Op badkamergebied gaat de trend verder in de richting wellness en de badkamer als woonruimte. Nieuwe impulsen bieden horizontale douches, compacte eenpersoonssauna’s of bad-douchecombinaties met toegangsdeur.

Volgende SHK

Exposanten en bezoekers toonden zich tevreden met hun deelname aan de SHK Essen. Nu al gaf 97 procent van de ondernemingen, evenals 90 procent van de bezoekers aan, dat ze ook bij de volgende editie aanwezig zullen zijn. Die vindt plaats van 12 tot en met 15 maart 2014.

Reageer op dit artikel