nieuws

Koeltrofee 2012 in teken van de warmtepomp

Installatiebranche

Koeltrofee 2012 in teken van de warmtepomp

Drie projecten met warmtepompen maken kans op de Koeltrofee van de branchevereniging voor koudetechniek en luchtbehandeling NVKL. Tijdens de VSK wordt op donderdag 9 februari de Koeltrofee 2012 uitgereikt aan de winnaar.

De NVKL (Nederlandse Vereniging van Ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling) reikt sinds 1989 eens per twee jaar een trofee uit voor een gerealiseerde innovatie op het gebied van de koudetechniek en/of klimaatbeheersing. Een jury beoordeelt de inzendingen en kiest daaruit de genomineerden en de winnaar.

Jury

De jury, bestaande uit dr. ir. C. Infante Ferreira (TU Delft), ir. M. Dieleman (Agentschap NL), ir. O. Kleefkens (Agentschap NL), ir. A.M.G. Pennartz (KWA Bedrijfsadviseurs) en ir. E.B. Wissink (TNO Bouw en Ondergrond), heeft half januari de nominaties bekendgemaakt voor 2012. De inzendingen stonden dit jaar vooral in het teken van de warmtepomp.

Nominaties

De genomineerde innovaties zijn:

– IBK Groep; Koude- en warmte-integratie met een warmtepomp

– GEA Grenco; GEA Grenco Energy Enhancer

– Reduses; Gasmotor warmtepomp

IBK Groep

In het project van de IBK Groep zijn de stoomketels van een slachterij vervangen door een IBK hogetemperatuur warmtepomp in combinatie met kleine tapwaterketels.

GEA Grenco

De GEA Grenco Energy Enhancer is een add-on warmtepomp die afvalwarmte van de koelinstallatie opwaardeert naar een hoger temperatuurniveau, waardoor deze warmte gebruikt kan worden voor andere bedrijfsprocessen.

Reduses

Reduses heeft een gasmotorgedreven warmtepomp voor de gebouwde omgeving ontwikkeld: een volledig modulerende water-water warmtepomp aangedreven door een gasmotor. Er wordt een zuiggaswisselaar toegepast, waardoor het rendement van de verdamper verbetert.

VSK 2012

De genomineerde bedrijven mogen hun innovatie tonen op het NVKL-plein op VSK 2012. Op donderdag 9 februari om 13.00 uur wordt op dit plein bekendgemaakt wie de beste innovatie in de koude- en klimaattechniek heeft gerealiseerd en de winnaar is van de Koeltrofee 2012. De NVKL is te vinden in hal 4 op standnummer A0.74.

Ook naar de VSK

Wilt u ook naar VSK 2012 van 6 tot en met 10 februari in Jaarbeurs Utrecht? Registreer dan online via deze link voor gratis toegang.

Reageer op dit artikel