nieuws

“In een dag zoveel mogelijk zien en doen”

Installatiebranche

Van 6 tot en met 10 februari vindt de vakbeurs VSK plaats. Welke installateurs bezoeken dan de Jaarbeurs Utrecht en met welke verwachtingen? Gawalo deed een steekproef.

“In een dag zoveel mogelijk zien en doen”

René Sakkers van Loodgieters- en installatiebedrijf Gebr. Sakkers bv in Utrecht gaat al zo lang als hij zich kan herinneren naar de VSK-beurs. Ook dit jaar is hij er weer bij, en goed voorbereid: “Ik stippel altijd een route uit, anders loop je je de benen uit het lijf.”

Nette pakken

Een installateur uit Amsterdam slaat de beurs dit keer over. “Het is altijd een beetje hetzelfde. Mannen in nette pakken die proberen om je iets te verkopen. Ik voel me altijd een beetje verloren als ik er rondloop.”

Vernieuwing

Gijs Sars van G. Sars Installatiebedrijf in Roermond is dit jaar wel weer van de partij, al stelde de vorige editie hem wat teleur: “Het is iets wat je eigenlijk niet mag missen. Want stel dat je een keer overslaat, dan ben je vier jaar verder. Dat is heel veel, want de branche blijft zich ontwikkelen en vernieuwen.”

Route

Ook hij bereidt zijn beursbezoek zorgvuldig voor. “Het is dusdanig groot dat ik een route maak, want ik wil in één dag zoveel mogelijk zien en doen. Netwerken is ook belangrijk op zo’n beurs, dus in mijn route neem ik ook een aantal leveranciers op.”

Ook de VSK bezoeken?

Schrijf in via deze link voor gratis toegang.

Lees het hele interview over VSK 2102 in Gawalo 1 van januari 2012.

Reageer op dit artikel