nieuws

Programma van Eisen voor woningventilatie

Installatiebranche

Problemen met ventilatiesystemen van woningen kunnen leiden tot gezondheidsklachten van bewoners. Om dat te voorkomen heeft Aedes een handleiding laten ontwikkelen door BBA Binnenmilieu. Eisen van het nieuwe Bouwbesluit zijn daarin verwerkt.

De handleiding bestaat uit twee Programma’s van Eisen(PvE) voor woningventilatie. Deze zijn te gebruiken bij nieuwbouw en renovatie. Het eerste PvE betreft balansventilatie. Het tweede gaat over ventilatie via natuurlijke toevoer met mechanische afvoer.

Nieuwbouw, renovatie en bestaande systemen

Ventilatiesystemen kunnen zorgen voor een goed binnenmilieu in huizen. Een woningcorporatie kan als opdrachtgever voor nieuwbouw- en renovatieprojecten voor zo’n systeem kiezen.

De PvE’s zijn daarvoor een leidraad en kunnen gebruikt worden bij opdrachtverlening aan aannemers en installateurs. Daarnaast is het uiteraard zaak om alert te blijven op de kwaliteit van ventilatiesystemen in bestaande complexen.

Voor wie?

De handleiding is bestemd voor medewerkers van woningcorporaties die als opdrachtgever betrokken zijn bij keuzes voor woningventilatie. Dat zijn bijvoorbeeld planontwikkelaars en medewerkers vastgoedbeheer en -onderhoud.

Download Handleiding [pdf]

Bron: Aedes

Reageer op dit artikel