artikel

Luchtreiniger voor bouw filtert kwartsstof

Installatiebranche

Luchtreiniger voor bouw filtert kwartsstof

Met de Airbo Aircleaner heeft Klop Innovations een Innovatie Award gewonnen op de arbobeurs Veilig werkt beter 2013.

De luchtreiniger haalt volgens de uitvinders schadelijke stoffen uit de lucht die tijdens het werken in de bouw vrijkomen, zoals kwartsstof en fijnstof.

Ventilator

De Airbo Aircleaner bestaat uit een box met daarin een ventilator en drie filtercassettes. De ventilator zuigt vervuilde lucht door de filters en blaast schone lucht weer dezelfde ruimte in. Fijnstof (hout) en kwartsstof (steen of beton), maar ook rook en geuren worden gefilterd.

Veilig werkt beter

De jury heeft de aangemelde innovaties beoordeeld op criteria zoals het innovatiegehalte, brede toepasbaarheid, milieuvriendelijkheid en gebruikersvriendelijkheid. De vijf genomineerde innovaties waren te zien op de beurs Veilig Werkt Beter 2013. Die werd dit jaar voor het eerst gehouden van 24 tot en met 26 september 2013 in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

Reageer op dit artikel