artikel

Productietijd cv-ketel verkort met half jaar

Installatiebranche

Productietijd cv-ketel verkort met half jaar

Nefit Bosch in Deventer is erin geslaagd een halfjaar tijdwinst te boeken bij het in productie nemen van een nieuwe ketel. Dat is het resultaat van een project met de organisatie ‘Stedenhoek Innoveert’.

In samenwerking met Hollander Techniek uit Apeldoorn en ingenieursbureau Ergo-Design uit Enschede slaagde Nefit Bosch uit Deventer erin om een simulatiemodel van nieuwe cv-ketels en de werkelijke productielijn aan elkaar te koppelen. Daarmee kan de fabrikant de assemblage ononderbroken laten doorgaan, terwijl hij klantgestuurd zo’n driehonderd verschillende typen ketels maakt. Dit levert ongeveer een half jaar tijdwinst op bij het in productie nemen van een nieuwe ketel.

Stedendriehoek Innoveert

De organisatie ‘Stedendriehoek Innoveert’ tracht vernieuwingen en innovaties in en tussen bedrijven uit Apeldoorn, Deventer, Zutphen en omgeving te bevorderen. Stedendriehoek Innoveert richt zich op (mkb-)bedrijven in de maakindustrie en kent als formule ‘voor en door ondernemers’. Het bestuur bestaat alleen uit ondernemers.

Reageer op dit artikel