artikel

Micro-wkk slaat warmte op in paraffine

Installatiebranche

Micro-wkk slaat warmte op in paraffine

Een micro-warmtekrachtkoppeling met warmteopslag in paraffine. Dat realiseerden de Belgische Van de Walle Bouwgroep en het Belgische installatiebedrijf De Jaeger in het Sandton Grand Hotel Reylof in Gent.

Het nieuwe Sandton Grand Hotel Reylof in het Belgische Gent heeft een primeur: een micro-wkk die voor de opslag van warmte geen water maar paraffine gebruikt. In de kelders van dit gerenoveerde achttiende-eeuwse gebouw was immers geen plaats voor een klassieke warmtekrachtkoppeling.

Bouwbedrijf Van de Walle bedacht daarom samen met installateur De Jaeger en adviesbureau Watts-On deze oplossing. De paraffinebuffers nemen maar een vierde van de plaats in die buffers met water nodig hebben. Bovendien houden ze volgens de bedenkers hun warmte vier keer beter vast dan water.

Voor de innovatie kregen de bedenkers afgelopen maand op de Belgische bouwbeurs Batibouw een Innovation Award van de Belgische Confederatie Bouw.

Reageer op dit artikel