artikel

Vloerplaat met meer installatievrijheid

Installatiebranche

Vloerplaat met meer installatievrijheid

BetonSon heeft een zelfdragende voorgespannen vloerplaat ontwikkeld met extra ruimte voor leidingen. Dat geeft de installateur meer vrijheid om in de uitvoeringsfase nog wijzigingen door te voeren.

De PlusInstallatievloer heeft een standaard werkende breedte van 1200 mm en een hoogte van 200 mm. Voor de installaties zit er in de vloer een standaard langsgoot met een breedte van 300 mm en een diepte van 100 mm. Nabij de oplegging, binnen een zone van 500 mm uit het plaateinde, wordt afhankelijk van de benodigde installaties een dwarsgoot aangebracht.

Flexibel

Door juiste positionering van de installatievloerplaat in het legplan is met de asymmetrisch aangebrachte standaard leidingzone een groot bereik mogelijk. Binnen de standaard leidingzone kan de installateur zelfs tot op de bouwplaats wijzigingen doorvoeren. Er is ruimte genoeg voor riolering, elektra en gas. Ook leidingen voor mechanische of gebalanceerde ventilatie passen erin.

Reageer op dit artikel