artikel

Brancheorganisatie stimuleert innoverend installeren

Installatiebranche

Brancheorganisatie stimuleert innoverend installeren

Uneto-VNI voorzitter Marcel Engels reikte tijdens de VSK het eerste exemplaar van ‘Innoverend Installeren’ uit aan Ed Nijpels, voorzitter van NL Ingenieurs. Dit boek bevat basiskennis over het innovatieproces en en geeft installateurs praktische tips om zelf met innovatie aan de slag te gaan.

Bij de overhandiging van het boek ‘Innoverend installeren’ aan Ed Nijpels van NL Ingenieurs benadrukte voorzitter Marcel Engels van Uneto-VNI het belang van innovatie voor de bedrijfstak.

MKB

Engels: “Een branche die innoveert kan de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Het boek laat zien dat onze leden daar volop mee bezig zijn.” Engels verwacht dat veel MKB-installateurs dankzij het boek aan de slag gaan met innovatie. “Het boek zet je aan het denken en laat zien dat innovatie zowel in kleine als in grote bedrijven kan plaatsvinden.”

Ed Nijpels benadrukte het maatschappelijk belang van de installatiebranche. “De leden van Uneto-VNI staan in de frontlinie bij het oplossen van problemen als het terugdringen van de CO2-uitstoot en de zorgkosten. Daarvoor verdienen zij en hun brancheorganisatie alle waardering.”

Business cases

‘Innoverend Installeren’ bestaat uit vier onderdelen. Deel 1 behandelt de theorie achter het innovatieproces, deel 2 helpt ondernemers om de kansen voor innovatie te herkennen en deel 3 bevat tips om de gesignaleerde kansen om te zetten in tastbare resultaten, waarbij vooral samenwerking onmisbaar is.

Het belangrijkste deel van het boek is deel 4. Hierin wordt aan de hand van concrete business cases een beeld gegeven van innovaties die tot stand zijn gebracht door leden van Uneto-VNI. Voorbeelden daarvan zijn: De groene installateur, het ontwikkelen van duurzame kantoorgebouwen, onafhankelijke energielevering en de installateur als provider.

Meer informatie

Download hier de publicatie Innoverend Installeren [pdf]. Het boek is ook te bestellen via de webshops van Opleidingsfonds OTIB en Uneto-VNI.

Reageer op dit artikel