artikel

Extra warmtewisselaar verhoogt rendement combiketel

Installatiebranche

Extra warmtewisselaar verhoogt rendement combiketel

Een extra warmtewisselaar die het rendement van hr-combiketels kan verbeteren. Met deze innovatie, de Ecoflo, wil Burgerhout bezoekers verrassen op VSK 2012. Het leverde de specialist in rookgasafvoer- en ventilatiesystemen alvast een nominatie op voor de VSK Awards in de categorie Vuur.

De Ecoflo kan als ‘retrofit’ uitvoering of als een geïntegreerde versie in een hr-verwarmingstoestel worden geïnstalleerd. Deze gepatenteerde, tertiaire warmtewisselaar haalt resterende energie uit rookafvoergassen van hr-ketels.

Lager gasverbruik

Tijdens het cv- en warmtapwaterbedrijf wordt energie uit de rookgassen overgedragen aan het koude drinkwater. Het verbruiken van het voorverwarmde drinkwater (tijdens cv-bedrijf) en het voorverwarmen (tijdens tapwaterbedrijf) dragen bij aan het verlagen van het gasverbruik voor warm water.

VSK Awards

De jury van de VSK Awards vindt de Ecoflo “een mooi voorbeeld voor de creativiteit van de installatiebranche”. Het product kreeg daarom een nominatie in de categorie Vuur. De VSK Awards worden uitgereikt op 6 februari, de openingsdag van VSK 2012. Naast de juryprijzen is er een publieksprijs. Bezoekers kunnen daarvoor een stem uitbrengen tijdens de online registratie.

Lees meer over de werking van de Ecoflo in Gawalo van januari 2012, blz. 34-36.

Reageer op dit artikel