artikel

WKO in wanden van zout

Installatiebranche

In de vloer en wanden van het Informatiecentrum Ecofactorij in Apeldoorn wordt de warmte van overdag in het zout opgeslagen om ’s nachts het gebouw te verwarmen. Een wereldprimeur volgens Sparkling Projects, opdrachtgever van de bouw en zijn partners Brakel Interieurgroep en Autarkis.

Het Informatiecentrum Ecofactorij opent op 10 december zijn deuren. Duurzame innovaties en een gewaagd ontwerp maken het bijzonder. Zo maakt het gebouw gebruik van warmte‐ en koudeopslag in zoutpakketten die geïntegreerd zijn met de vloer en de wanden.

Houtpelletkachel

Andere duurzame keuzes zijn het complete dak met zon‐pv, houtpelletkachel, het e‐oplaadpunt, , alles Smart Phone gestuurd,  olivijn grind om CO2 af te vangen en de gerecyclede vloerbedekking en het FSC parket.

Draagconstructie

De bouw is gerealiseerd door Van Norel Bouwgroep en Hollander techniek, architect is A2 architekten uit Apeldoorn. Een betonkern met stalen draagconstructie is de basis van de constructie. De gevels zijn een interpretatie van het beukenblad, symbool van creativiteit, duurzaamheid en Apeldoorn.

Toekomstplannen

Op 22 november presenteert de gemeente Apeldoorn de cijfers van het bedrijventerrein tot nu toe, en vertelt wat de toekomstplannen zijn met de Ecofactorij. Daarnaast vindt dan de grondoverdracht plaats met VDL Vastgoed aan VDL Weweler, het bedrijf dat zich gaat vestigen op de Ecofactorij in Apeldoorn.

Reageer op dit artikel