artikel

Van knelfitting naar insteekfitting met overgangsadapter

Installatiebranche

Van knelfitting naar insteekfitting met overgangsadapter

Met een nieuwe overgangsadapter van Geberit kunnen installateurs van een knelfittingsysteem overgaan op het insteeksysteem Geberit PushFit. Dat is bijvoorbeeld handig bij aansluitingen op wastafelkranen.

De nieuwe overgangsadapter maakt een verbinding mogelijk van een knelfitting met een diameter van15 mm naar het insteeksysteem Geberit PushFit met een diameter van 16 mm. Hij is geschikt voor zowel drinkwater- als cv-installaties.

Zichttoepassing

De overgangsadapter bestaat uit 2 afdichtingen en een bronzen knelring. Hij heeft een vertinde wartel voor zichttoepassingen, bijvoorbeeld onder een wastafel bij verbinding met de kraan. De overgangsadapter is individueel verpakt ter bescherming tegen vuil op de bouwplaats.

Insteeksysteem

Geberit introduceerde twee jaar geleden het  insteeksysteem Geberit PushFit. Dit systeem van kunststof fittingen met een meerlagenbuis is geschikt voor verwarmings- en drinkwaterinstallaties. Het helpt de installateur bij het aanbrengen van veilige verbindingen door de groene insteekindicator. Als het inspectievenster groen wordt, is de verbinding helemaal dicht.

Reageer op dit artikel