nieuws

Helft Nederlanders wil aardgasvrije woning

energie

Bijna de helft van de Nederlanders is bereid en van plan om zijn of haar woning aardgasvrij te maken. Wel vindt de meerderheid van de bevolking dat de overheid op zijn minst moet meebetalen aan het aardgasvrij maken van woningen.

Helft Nederlanders wil aardgasvrije woning

Dat concludeert Energievergelijkingssite EasySwitch.nl na een onderzoek onder 1.052 Nederlanders door onderzoeksbureau Multiscope.

Iets meer dan de helft van de Nederlanders is niet bereid om zijn of haar huis aardgasvrij te maken, zo blijkt uit het onderzoek.
Het percentage dat niet wil investeren in het aardgasvrij maken van zijn of haar woning, verschilt per regio. In het noorden en het zuiden van het land is dat groter dan in het midden.

 

Verduurzamingsmaatregelen

Bijna een kwart van de ondervraagden (24%) heeft zijn huis al verduurzaamd. Nog eens 43 procent is daar al mee bezig, of is dat van plan. De maatregel die het vaakst wordt genomen is het aanbrengen van extra isolatie (56%). Daarna volgen het plaatsen van HR++ glas (43%) en van zonnepanelen (23%). Andere maatregelen die worden genoemd zijn het installeren van warmtepompen (4,8%) en zonneboilers (1,8%).

 

Kosten alternatieve verwarming

De ondervraagden hikken nog wel aan tegen de kosten om over te stappen op een alternatieve warmtebron. Slechts tien procent wil de kosten daarvoor volledig zelf betalen, de overige twintig procent deels. Vier op de tien Nederlanders geeft aan daar geen geld voor over te hebben. Nog eens dertig procent is van mening dat de overheid deze kosten helemaal voor haar rekening zou moeten nemen.

 

 

Reageer op dit artikel