nieuws

Drie stikstoffabrieken voor Gasunie in Groningen

energie

Air Products en Gasunie hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van een stikstofinstallatie in het Groningse Zuidbroek.

Drie stikstoffabrieken voor Gasunie in Groningen

Air Products gaat drie fabrieken leveren voor de productie van stikstof aan Gasunie. De stikstof is nodig om geïmporteerd aardgas geschikt te maken voor toepassing in de installaties van huishoudens en bedrijven. De drie fabrieken, die gebouwd worden in Zuidbroek bij de stad Groningen, produceren per uur 180.000 kubieke meter stikstof als ze in oktober 2021 operationeel zijn.

 

Buitenlands gas

Omdat de overheid heeft besloten de winning van aardgas te verminderen en op termijn stop te zetten, zal er meer aardgas uit het buitenland geïmporteerd worden. Het buitenlandse aardgas is echter niet geschikt voor de toepassingen, waarvoor het aardgas uit Groningen momenteel in ons land gebruikt wordt. Vandaar de noodzaak tot bijmenging met stikstof.

 

 

 

Reageer op dit artikel