nieuws

Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling wordt Firan

energie

Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling, de dochteronderneming van netwerkbedrijf Alliander krijgt een nieuwe naam: Firan. Ook dochteronderneming Liand

Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling wordt Firan

Volgens de Autoriteit Consument & Markt leek de naam Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling te veel op de naam van netbeheerder Liander. Dat zou in de markt tot verwarring kunnen leiden. Daarom heeft Alliander de naam en het logo veranderd. Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling heet voortaan Firan. Om dezelfde redenen veranderde Alliander ook de naam van dochteronderneming Liandon. Deze beheerder van een gedeelte van het hoog- en middenspanningsnet heet voortaan Qirion.

 

Open energie-infrastructuren

Firan is een anagram van ‘infra’. Het bedrijf ontwikkelt, realiseert en exploiteert open en niet-gereguleerde energie-infrastructuren zoals CO2-netten en warmtenetten. Het wil op lokaal niveau nieuwe energievormen zoals warmte, koude, stoom, duurzame gassen of COtoegankelijk maken voor huishoudens en bedrijven. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en Arnhem.

 

Nieuw management

Firan zal vanaf 3 december geleid worden door André Meijer. Meijer (1958) studeerde aan de TU Delft en zat eerder in de directie van bedrijven als Volker Wessels en KPN. Roelof Potters vertrekt als general manager van Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling maar blijft binnen Alliander betrokken bij de energietransitie.

 

Whitepapers over warmtenetten

Op gawalo.nl vindt u de volgende gratis whitepapers over warmtenetten:

Reageer op dit artikel