nieuws

Energieprestatiecontract voor WTC The Hague

energie

ENGIE en Bouwinvest Office Fund hebben een Energie Prestatie Contract gesloten voor WTC The Hague. De komende jaren willen ze het energiegebruik van WTC The Hague terugdringen tot 50 kWh per m2 BVO.

Energieprestatiecontract voor WTC The Hague

Het energieprestatiecontract heeft betrekking op de kantoortorens A, B, C, en E met een totaaloppervlakte van ca. 110.000 m2 bruto-vloeroppervlakte (BVO).

 

Eisen Parijse Klimaatakkoord

Bas Jochims, Director Dutch Office & Hotel Investments bij Bouwinvest: “WTC The Hague heeft al energielabel A, is BREEAM In-use Excellent gecertificeerd en voorzien van een warmte-koudeopslag (wko-)installatie. Maar we moeten nog een grote slag slaan wat betreft het energieverbruik om te kunnen voldoen aan de eisen van het Parijse klimaatakkoord. Voor een kantoor ligt die eis op 50 kWh per m2 BVO.”

 

Technische kennis gebouw

ENGIE en Bouwinvest werken al een aantal jaren samen voor het beheer en onderhoud van de technische installaties van WTC The Hague. “ENGIE heeft dus de juiste kennis om de energieprestatie van het WTC te verbeteren en ons te adviseren. Samenwerken met ENGIE via een energieprestatiecontract is een logische keuze omdat we zo optimaal gebruik kunnen maken van de aanwezige technische kennis van het gebouw”, aldus Bas Jochims.

 

Zonnepanelen

Bouwinvest en ENGIE gaan samen bepalen welke investeringen er precies zullen plaatsvinden om het gebouw ‘Paris Proof’ te maken. Er wordt in ieder geval gekeken naar het optimaliseren van de huidige installaties en het plaatsen van zonnepanelen.

 

Lees ook:

Energielabels bestaande bouw: hoe zit het ook alweer?

Helft kantorenvoorraad energielabel slechter dan C

Kantoren vanaf 2023 verplicht energielabel C of hoger

Waterzijdig inregelen erkende maatregel energiebesparing bedrijven

Warmtepomp hoort volgens Uneto-VNI niet op Erkende Maatregelenlijst energiebesparing

Energielabels: van advies naar uitvoering

Bepalingsmethode energieprestatie van gebouwen op de schop

 

Reageer op dit artikel