nieuws

Jaren 60-flats naar nul-op-de-meter

energie

Jaren 60-flats naar nul-op-de-meter

Deze week start de renovatie van vijf portieketageflats van woningcorporatie Eigen Haard in de Amsterdamse Wegener Sleeswijk in Amsterdam. De flats worden gerenoveerd naar nul-op-de-meter.

Het is het eerste project in de regio Amsterdam waarbij flats naar nul-op-de-meter gerenoveerd worden. Dura Vermeer voert de renovatie uit.

Nieuwe badkamer

Niek Schaap, projectleider bij Eigen Haard: “De bewoners hebben straks een goed geïsoleerd huis zodat ze minder energie verbruiken. En ze krijgen een nieuwe badkamer, toilet en keuken.”

 

Nul-op-de-meterconcept

Eigen Haard selecteerde Dura Vermeer om de renovatie uit te voeren. Bart Schuring, manager Uitvoering Stroomversnelling bij Dura Vermeer: “In Amsterdam zetten we ons doorontwikkelde nul-op-de-meterconcept in. Dat gebruikten we eerder bij een succesvolle renovatie van portieketageflats in Groningen. In het project in Amsterdam werken we blok voor blok en starten we elke dag met een nieuwe woning, die binnen veertien dagen klaar is.”

 

Geen gasaansluiting

Eind 2018 wekken alle 157 portiekflatwoningen de benodigde stroom zelf op, net als de energie die nodig is voor verwarming, ventilatie en warm tapwater. Dat is mogelijk dankzij de geïsoleerde gevels, nieuwe daken vol zonnepanelen, ventilatie en een luchtwarmtepomp. De woningen hebben na oplevering geen gasaansluiting meer. Bewoners koken dan op inductie.

 

Lees ook:

Woningcorporatie maakt 157 portiekwoningen energieneutraal

‘Lekke’ portiekflats naar nul-op-de-meter

Reageer op dit artikel