nieuws

PVT-panelen met bufferzak voor gasloos koelen en verwarmen

energie

Op de Vakbeurs Energie komen SolarFreezer en R&R Systems met een nieuw totaalconcept voor koeling en verwarming op zonne-energie. Het gaat om een hybride zonnesysteem met warmtepomp en bufferzak.

PVT-panelen met bufferzak voor gasloos koelen en verwarmen

Een hybride zonnesysteem, ook wel PV-thermisch of PVT-systeem genoemd, combineert fotovoltaïsche panelen (pv-panelen) met zonnecollectoren. Ook bij het systeem van R&R Systems en SolarFreezer verzamelen de pv-panelen thermische zonne-energie. Een warmtepomp gebruikt deze energie voor het maken van warm tapwater en voor het verwarmingssysteem.

 

Bufferzak

Daarnaast wordt deze energie gebruikt voor het ‘voeden‘ van de bufferzak. De op maat gemaakte bufferzak komt in de kruipruimte van de woning. Zodra de PVT-panelen onvoldoende energie leveren, onttrekt de warmtepomp de energie uit de bufferzak.

 

SolarFreezer

De SolarFreezer en het PVT-systeem van R&R Systems zijn op zichzelf niet nieuw. Het nieuwe zit hem vooral in de combinatie van beide systemen. Over de SolarFreezer publiceerde Gawalo al in oktober 2014. Op de Vakbeurs Energie van vorig jaar presenteerde R&R Systems al een energiemodule met pvt-panelen en een warmtepomp. Over deze E-Combi Box schreef Gawalo in december 2016.

 

Aardgasloos verwarmen

Met het systeem kunnen woningen gekoeld en verwarmd worden zonder gebruik te maken van aardgas.

 

Vakbeurs Energie 2017

Vakbeurs Energie 2017 en Ecomobiel zijn van 10 tot en met 12 oktober 2017 in de Brabanthallen in s-Hertogenbosch. Aanmelden kan via deze link. SolarFreezer en R&R Systems staan in hal 3 op stand E.078.

Reageer op dit artikel