nieuws

Zonne-energie opgewekt uit de gevel

energie

Als het dak niet geschikt is voor zonnepanelen, dan is de gevel wellicht een optie.

Zonne-energie opgewekt uit de gevel

 

Daarom ontwikkelde gevelbekleder VPT Versteeg en installatiebedrijf Hoppenbrouwers Techniek een proefopstelling van een ‘duurzaam gevelconcept met zonnepanelen’. Voor VPT Versteeg zijn complexe paneelvormen in staal of aluminium dagelijkse kost. Hoppenbrouwers Techniek levert kennis van zonnepanelen.

 

Duurzaam imago zonnepanelen

Volgens Hoppenbrouwers zou de gemiddelde terugverdientijd 10 jaar zijn. Een ander argument dat het bedrijf noemt is dat het zichtbaar toepassen van zonnepanelen bijdraagt ‘aan een duurzaam imago’ en de ‘architectonische uitstraling’.De geveloplossing, geïntegreerd met zonnepaneel, staat momenteel als proefopstelling bij Hoppenbrouwers.

 

Pilotproject

Hoppenbrouwers Techniek nodigt architecten en projectontwikkelaars uit om als partner in een pilotproject gevels met zonnepanelen te verwerken in huizen, kantoren, geluidschermen en andere gebouwen. 

Reageer op dit artikel